Zalmburgers met verse kruiden |
Ingrediënten
1 blikje zalm
3 bruine (wit kan ook) boterhammen
olijfolie
1 ei
citroensap
mosterd
zout en peper
tabasco of rode pepersaus
bosje koriander
bosje peterselie
Pluk het brood (incl. korstjes) in kleine stukjes en doe dit in een kom. Meng vervolgens 3 tot 4 eetlepels olijfolie, de zalm (uitgelekt), citroensap, 3 theelepels mosterd en beetje tabasco/rode peper door elkaar. Hak de kruiden fijn en voeg deze naar smaak toe. Ik vind koriander erg lekker, dus heb ik meer koriander dan peterselie toegevoegd (2:1).
Voeg zout en peper naar smaak toe en proef het mengsel, voordat je het ei toevoegt. Breek het ei en meng het ei goed door het mengsel zodat er een massa ontstaat waar je balletjes van kunt draaien. Draai balletjes en maak deze plat (hamburgervorm). Bak de burgers in een koekenpan goudbruin en knapperig (5 tot 10 minuten).
Lekker met een sausje van mayonaise, yoghurt, fijngesneden komkommer en augurk en kappertjes.
Sonja van der Veen
Terug