Spruitjes met cranberries en vijgen van Barry |
Een heerlijk recept met spruitjes van Barry.
Ingrediënten
spruitjes, 1 kg
cranberries, 1 zak
gedroogde vijgen, ca. 10 st.
mosterd, grof
peper/zout
balsamico-azijn
suiker
Maak de spruitjes schoon en kook ze kort, beetgaar in water met zout en eventueel een rauwe ui (tegen de bittere smaak). Snijd de vijgen in kleinere stukjes, en bak deze in boter. Voeg als ze wat zachter zijn geworden een flinke schep suiker toe. Blus het geheel, als de suiker is gesmolten, af met balsamico-azijn en voeg de mosterd toe. Ook een flinke eetlepel. Blijf roeren tot alles mooi gemengd is en de saus een stroperige stuctuur heeft. Proef tussendoor de smaak. Voeg eventueel nog meer suiker, mosterd en/of peper en zout toe. Voeg als het op smaak is de cranberries toe. Deze gaan door het koken “poffen”. Als ze gaar zijn kunnen de spruitjes worden toegevoegd. Als deze wederom ook weer warm zijn, is het klaar. Liefhebbers van kaas kunnen de schotel nog even met wat geraspte kaas in de over zetten (bijvoorbeeld de heerlijke Tynjetaler).
Eet smakelijk!
Barry
Van BarryKookt