Snijbietsoep van Klaas |
Snijbiet smaakt naar spinazie maar proeft aardser, lekkerder vind ik. Eenmaal klaar lijkt de soep op de inhoud van een potje babyvoeding. Dat mag de pret niet drukken, want deze soep smaakt heerlijk en is snel te maken. Verwerk snijbiet bij voorkeur op de dag van oogsten, dan is hij nog lekker stevig. Voordeel: je kunt de stelen en het blad gebruiken.
Ingrediënten
750 gramsnijbiet (blad + steel)
1 grote ui
1 teen knoflook
1 litergroentebouillon
125 ml kookroom (ik gebruik soya cuisine)
beetje roomboter
eventueel om naar keuze toe te voegen: gekookt ei of gebakken ei in reepjes.
Was de snijbiet en slinger ze droog. Snijd de stelen in stukjes en scheur het blad in repen. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de boter. Zet het vuur wat hoger en voeg - in gedeelten - de snijbiet toe tot ze geslonken is. Roer tussentijds even.
Laat het geheel twee minuten stoven, dus met deksel op de pan. Voeg dan de bouillon toe en pureer alles met de staafmixer. Voeg een scheut room toe en laat de soep nog een minuutje staan.
Ik geef er reepjes gebakken ei bij om naar keuze toe te voegen.
Klaas
(met dank aan recept op www.drenthwatchers.nl)
Terug