Quiche met groenlof, roodlof en bleu de Wolvega van Barry |
Eén van de heerlijke quiches die Barry had gemaakt voor de seizoensafsluiting.
Ingrediënten
1 groenlof
1 roodlof
bleu de wolvega kaas
4 eieren
200 ml. creme fraiche
walnoten
zout/peper
bladerdeeg op de rol
Snijd de lof in reepjes en bak dit kort in olie en wat peper en zout. Tot het geslonken is. Laat goed uitlekken. Vet een ovenschaal in en bekleed met bakpapier. Leg het bladerdeeg hierop. Prik er met de vork gaatjes in. Verdeel de gebakken lof op het bladerdeeg. Klop de eieren los met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de lof in de ovenschaal. Snijd de blauwe kaas in stukjes en verdeel ruimschoots over de quiche tezamen met de gehakte walnoten. Zet ca. 20 min in een voorverwarmde oven van 200°C. tot ie mooi goudbruin is geworden.
Laat de quiche wat afkoelen en snijd hem in punten.
Eet smakelijk!
Barry
Van BarryKookt