Quiche met broccoli en groene bloemkool, gruyère en pijnboompitjes van Barry |
Eén van de heerlijke quiches die Barry had gemaakt tijdens de seizoensafsluiting.
Ingrediënten
1 stronk broccoli
1 groene bloemkool
gruyère kaas
4 eieren
200 ml. creme fraiche
pijnboompitjes
zout/peper
bladerdeeg op de rol
Haal de roosjes van de broccoli en bloemkool en blancheer deze kort in kokend water. Vet een ovenschaal in en bekleed deze met bakpapier. Leg het bladerdeeg hierop. Prik er met de vork een paar gaatjes in. Verdeel de roosjes over het bladerdeeg. Klop de eieren los met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de broccoli en groene bloemkool in de ovenschaal. Snijd of rasp de gruyère kaas en verdeel ruimschoots over de quiche tezamen met de pijnboompitjes. Zet ca. 20 min in een voorverwarmde oven van 200°C. tot hij mooi goudbruin is geworden.
Laat de quiche wat afkoelen en snijd hem in punten.
Eet smakelijk!
Barry
Van BarryKookt