Pasta met Snijbiet, rozijnen en pijnboompitten van Klaas |
Dit recept is een variant op het bekend gerecht met spinazie. Deze variant met snijbiet is nog veel lekkerder. Snijbiet heeft een lekker aardse smaak die goed combineert met komijn en kaneel. De zoete rozijnen en de knapperige pijnboompitjes maken het extra lekker. Omdat je de snijbiet kort bakt blijft veel kleur behouden en dus ziet het er ook nog eens heel mooi uit.
Ingrediënten (voor 4 personen)
600 gramsnijbiet
400 gram stevige pasta (geen spaghetti dus)
50 gram rozijnen
50 gram pijnboompitten
1 ui
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel kaneel
Zet een pan water met zout op voor de pasta. Zet een grote koekenpan op het vuur en rooster hierin de pijnboompitten tot ze bruin zijn. Houd de pijnboompitten even apart. Snijd ondertussen uitjes. Doe de pasta in het kokende water. Bak de uitjes in de koekenpan die toch al warm is in flink wat olijfolie totdat ze glazig zijn.
Voeg de rozijnen toe en gelijk daarna de snijbiet. Bak het geheel nu snel op hoog vuur totdat het wat slinkt. Doe er nu de komijn en de kaneel bij. Bewaar wat vocht van de pasta voor het geval de snijbiet wat te droog is in de koekenpan. Giet de pasta af als hij gaar is. Meng in de koekenpan de pasta met de snijbiet en schep de pasta met snijbiet op de borden. Strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
Tips
Kook of stoom dikke snijbietstelen eerst even apart met het blad eraf gesneden. De gekookte stelen kun je mee bereiden met dit recept maar moeten echt even gekookt worden vanwege de veel langere bereidingstijd.

Wil je een zoutere, krachtigere smaak? Smelt dan bij de uitjes 1 of 2 ansjovisjes mee.

Rasp eens een klein beetje citroen-, limoen- of sinaasappelschil in de pan voor een lekker pittig en bitter accent.
Klaas
(naar recept op www.snijbiet.nl)
Terug