Paksoi-roerbakschotel |
Een snel-klaar en gezond hoofdgerecht.
Ingrediënten
een flinke paksoi uit de tuin
kipfilet
1 rode en 1 oranje paprika
1 ui
gezouten cashewnoten
rijst (witte, gele, zilvervlies)
ketjap
knoflook (pasta of verse)
oosterse kruiden
verse koriander
Start met het koken van de rijst. Zorg ervoor dat deze gaar is voordat de wokschotel klaar is, anders verliest de wokschotel zijn knapperigheid.
Was de paksoi, snijd de witte stelen en dunne reepjes en het blad in repen. Stelen en blad apart bewaren.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de ui en paprika in stukjes. Wok de kipfilet op hoog vuur tot het goudbruin wordt en voeg de ui toe. Voeg vervolgens de knoflook toe en blus af met ketjap. Mix de witte delen van de paksoi en de paprika erdoor en wok enkele minuten totdat de kip gaar is. Strooi (naar eigen smaak) oosterse kruiden door het mengsel. Strooi een handjevol cashewnoten in de wok en mix het door het mengsel. Voeg als laatste de groene reepjes paksoi toe en schep even om.
Was de paksoi, snijd de witte stelen en dunne reepjes en het blad in repen. Stelen en blad apart bewaren.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snijd de ui en paprika in stukjes. Wok de kipfilet op hoog vuur tot het goudbruin wordt en voeg de ui toe. Voeg vervolgens de knoflook toe en blus af met ketjap. Mix de witte delen van de paksoi en de paprika erdoor en wok enkele minuten totdat de kip gaar is. Strooi (naar eigen smaak) oosterse kruiden door het mengsel. Strooi een handjevol cashewnoten in de wok en mix het door het mengsel. Voeg als laatste de groene reepjes paksoi toe en schep even om.
Direct serveren met rijst. Eventueel verse koriander toevoegen.
Sonja van der Veen
Terug