Meiknollensoep |
Ingrediënten
6 meiknollen, in plakjes
1 ui
2 blaadjes laurier
1 tot 2 el honing (2 el vond ik eigenlijk te zoet)
600 ml slagroom (200 ml kookroom kan ook prima)
500ml groentebouillon
Extra toevoeging:
50 g postelein of basilicum
hazelnoten, grof gehakt
Snijd de ui in blokjes van ongeveer ½ cm. Bak ze met wat olijfolie in een pan op laag vuur glazig. Snijd de meiknol in blokjes van ½ cm, voeg toe aan ui en bak kort mee. Voeg de laurier en honing toe en giet de bouillon en room erbij. Zet nu het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Houd hem een kwartiertje tegen de kook aan, tot de knolletjes gaar zijn. Verwijder de laurier en pureer de soep. Eventueel verdunnen met water of extra bouillon. Breng op smaak met zout en peper, en serveer met bijvoorbeeld de postelein, noten of basilicum
Eet smakelijk!
Sonja
(met dank aan Jamie)
Terug