Hartige snijbietkoek van Celine |
Een bijzondere koek van snijbiet.
Ingrediënten
1 Ui
6 Snijbiet bladeren en stengels
1 pakje Alprolight kookroom
1 ei
1 kopje boekweitmeel
oregano
gemberwortel
citroenrasp
zout en peper
kopje gekookte capucijners
Fruit de ui. Doe er 1 cm fijn gesneden gemberwortel bij. Even meebakken.Doe er dan de 6 fijngesneden snijbiet bladeren en stengels bij en wat peper en zout. Laat het een beetje slinken (2 minuten).
Maak een beslagje van 1 pakje alpro light kookroom, boekweitmeel, ei en wat zout. Strooi er een beetje oregano (of marjolein) door. Meng dit met een kopje gekookte capucijners en de snijbiet. Meng er een beetje citroenrasp door. Maak hier een laagje van (1 cm) in een ingevette ovenschaal.
Doe de schaal een half uurtje op 180 graden in de oven.
Het is de volgende dag koud ook nog lekker.
Celine
Terug